Työskentely ja viestintäkanavat
Oppimisalusta on vakiinnuttanut asemansa opintojen kotipesänä ja lisäksi saatat tarvita reaaliaikaiseen vuorovaikutukseen soveltuvaa verkkoneuvottelua. Mieti mitä sinun on tarpeen nähdä opettajana ja mikä taas voi pysyä opiskelijoiden keskinäisenä vuorovaikutuksena? Opiskelijoita voi kannustaa omien työkalujen valintaan esim. sosiaalisessa mediassa kunhan lopputuotokset esitellään yhteisellä oppimisalustalla ja niitä pystytään arvioimaan yhdessä tai opettajan toimesta. Eri palvelimilla sijaitsevat videot, eKirjat, verkkoneuvotteluosoitteet yms. linkitetään oppimisympäristöön, jotta opiskelijat löytävät helposti kaiken yhdestä paikasta.
Mieti minkälaisia foorumeita ja työkaluja käytetään vuorovaikutukseen, miten välitetään sisältöjä ja missä tehdään oppimistehtäviä? Kaikille yhteiset perustyökalut ja sisällöt on päätettävä etukäteen, jotta opiskelijat tietävät mitä heiltä kulloinkin odotetaan ja miten työskennellään.
Opiskelijat yleensä käyttävät mielellään nimenomaan omia suosikkejaan esim
Keskinäisessä yhteydenpidossa, on siksi tärkeää muistuttaa, että tulokset halutaan viralliselle
Oppimisalustalle arviointia varten.
Oppimisympäristön pilotointi
Varsinkin luotaessa kokonaan uutta verkkokurssia pilotointi on tärkeää. Jos varsinaiseen pilotointiin ei ole aikaa, voi opettaja pyytää vaikka kollegaansa käymään materiaali läpi. Kurssin teknisen ja pedagogisten ratkaisujen toimivuuden arviointiin saa apua myös opetuksen tukihenkilöstöltä.