Osallistujien lisääminen kurssille - 2. Itserekisteröityminen

Itserekisteröitymisellä opiskelijat voivat itse liittyä kurssillesi, oletuksena itserekisteröityminen on käytössä kurssilla.

Voit määrittää itserekisteröitymiselle kurssiavaimen kurssin etusivulta, Hallintatyökaluista.

Tämän jälkeen tiedotat opiskelijoille kurssin nimen tai url osoitteen (ollessasi kurssin pääsivulla, kopioi osoite selaimen osoiteriviltä), sekä kurssiavaimen ja pyydät heitä liittymään kurssille. Ohje liittymiseen löytyy täältä.

aseta kurssiavain

Jos haluat määrittää enemmän Itserekisteröitymisen asetuksia, siirry osallistujien lisäämistapoihin klikkaamalla vasemmasta navigaatiosta Osallistujat, sitten oikeasta reunasta hammasratas ja Osallistujien lisäämistavat.

Klikkaamalla Itserekisteröityminen (Opiskelija) rivin lopussa olevaa hammasratasta, voit määrittää itserekisteröitymisen asetukset.
Tämän sivun alareunassa olevalla "Lisää rekisteröitymistapa" -painikkeella voit lisätä kurssille useamman itserekisteröitymisen, esim. yksirekisteröitymistapa non-editing teachereille ja  toinen opiskelijoille.

Lisää rekisteröitymistapa

Tärkein asetus on kurssiavain, ilman avainta kurssille voi liittyä kuka tahansa.
Voit asettaa/muuttaa avaimen klikkaamalla kynän kuvaa ja saat kirjoittamasi avaimen näkyviin klikkaamalla silmän kuvaketta (jotta näet mitä kirjoitit).

-Voit myös tarvita ryhmäavaimia, jos haluat lisätä opiskelijat ryhmiin kirjautumisen yhteydessä, muuta silloin  Ei = Kyllä.

- Muilla asetuksilla voit esim:

• määrittää roolin, jonka kurssille liittynyt henkilö saa (voit lisätä oman Itserekisteröitymistavan teacher, non-editing teacher ja student rooleille).
  • rajoittaa kurssilla oloajan (osallistuja poistetaan automaattisesti kurssilta esim 30 päivän kuluttua).

• määrittää milloin tämä rekisteröitymistapa on käytössä, eli rajoittaa kurssille liittymisen jonkin aikavälin sisälle.
  • poistaa passiiviset käyttäjät, eli jos osallistuja ei käy kurssilla esim. 30 päivään, hänet poistetaan kurssilta.
  • asettaa osallistujamäärän ylärajan, eli montako opiskelijaa kurssille voi liittyä.
  • lähettää kurssille liittyneille tervetuloviestin.

- Jos tarvitset apua asetusten kanssa, voit tutustua niihin esim Moodle.org -sivuilla tai ottaa yhteyttä tukipalveluun.

- Tallenna muutokset sivun alareunasta.