UEF/MOOC: Tyyliohjeistus MOOC-kursseille

Sisällysluettelo

1. Ensisijaisen värin muuttaminen

2. UEF-logon lisääminen

3. Banneri- eli taustakuvan lisääminen

4. Ruudukko (Grid)-tyylisen kurssin väriasetukset

5. Muita vinkkejä Ruudukko-formaatin käyttöön

1. Ensisijaisen värin muuttaminen

Saat muutettua kurssisi otsikon värityksen tyylin mukaisesti siirtymällä kurssin etusivullasi oikean yläkulman rattaan kautta Lisää kurssille tyylisääntöjä-asetukseen. Otsikon väri muuttuu, kun lisäät kohtaan Ensisijainen väri hex-arvon #009FB8

2. Logon lisääminen

Voit lisätä UEF-logon kurssillesi Lisää kurssille tyylisääntöjä-asetuksesta (kurssin etusivulla ratas -> Lisää kurssille tyylisääntöjö) lisäämällä Kurssin logo-osaan seuraavan logon. Löydät logon tämän ohjeen liitetiedostoista.

3. Banneri- eli taustakuvan lisääminen

Voit vielä lisätä kurssillesi mieleisen taustakuvan, joka asettuu kurssin yläreunaan logon taakse. Löydät taustakuva-asetukset oikean ylänurkan rattaan takaa kohdasta "Vaihda kurssin taustakuva":

Löydät ilmaiseksi käytettävissä olevaa kuvamateriaalia UEF:n kuvapankista osoitteesta https://kuvapankki.uef.fi/

Suositeltu kuvakoko taustakuvalle on 3.8:1 eli 1160 * 350 pikseliä.

4. Ruudukko (Grid)-tyylisen kurssin väriasetukset

Jos olet valinnut kurssisi formaatiksi Ruudukon (Grid), voit muuttaa kurssin aihealueita vastaavien ruudukoiden väritystä UEF:n teemaa mukailevaksi.
Pääset ruudukon asetuksiin valitsemalla Hallintatyökaluista Muokkaa asetuksia, tai vaihtoehtoisesti klikkaamalla kurssin etusivulla oikean ylänurkan ratasta, ja valitsemalla sen alta Muokkaa asetuksia.

Löydät kurssiformaatin asetukset Kurssiformaatti-osion alta. Jos haluat hyödyntää ruudukkoa, voit valita ruudukon asetuksesta Kurssimuoto. Valinnan jälkeen valikkoon ilmestyy ruudukon asetuksia:

Esimerkiksi muuttamalla kuvaruudun korostusväriksi saman hex-koodin, kuin kurssin ensisijaiseksi väriksi (009FB8), valitun ruudukon väri muuttaa kurssin etusivulla:

Voit myös muuttaa valitun kuvaruudun tekstin värin esimerkiksi valkoiseksi (FFFFFF), jolloin se erottuu paremmin UEF:n väristä.

5. Muita vinkkejä Ruudukko-formaatin käyttöön

Mikäli kurssillasi on ruudukkoformaatti käytössä, ja ruudukkoasetuksissa kohdassa "Kurssialueen sisällön taitto sivuille " on määritelty asetus "Näytä kukin osio omalla sivullaan", eli ruudukkoja klikatessa jokaisen ruudukon sisältö avautuu omaksi sivukseen popup-ikkunaan sijaan, Moodle näyttää myös kyseisillä omilla sivuillaan Yleinen-osion kaiken sisällön.  Yksi tapa piilottaa Yleinen alue on luoda siitä oma aihealueensa eli ruutunsa ruudukkoon. Saat tehtyä tämän painamalla muokkaustilassa Yleinen-osion alapuolella olevaa "Siirrä osio ruudukkoon"-painiketta. Tällöin osio siirtyy automaattisesti kurssisi ensimmäiseksi aihealueeksi, ja siihen tulee automaattisesti oma i-kuvakkeensa. Voit muuttaa tämän ruudukon kuvan halutessasi joksikin muuksi.