Viestit - yksityiset ja ryhmäviestit

Mistä näkee uuden viestin tulleen?

Moodlen yläpalkissa on puhekupla, josta näkee onko tullut uusia viestejä

Yläpalkki - yleistoimintojen kuvakkeet, tukipalevelu, kieli, käyttäjä ja asetukset (Moodle ja kurssiasetukset)

Viestien vastaanottaminen

Oikeassa yläpalkissa puhekuplaan klikattaessa löytyy Viestit. Keskustelut, joita sinulle on lähetetty.

Viestiasetuksissa (Henkilöhahmo kieliasetuksen oikealla puolella > Asetukset > Viestien asetukset) on määritettävissä, lähteekö yksityisestä viestissä Moodlessa sähköpostiin kopio Mooden viestistä sinulle.

Lähetetty viesti tulee ensisijaisesti Moodleen viesteihin. Jos käyttäjän viestiasetuksissa on estetty viestien lähetys sähköpostiin, viesti tulee vain Moodleen. Jos sähköpostiviestin lähetys on sallittu, siitä tulee kopio Moodlessa määritettyyn sähköpostiosoitteeseen.

Alla olevassa kuvassa näkyy ne henkilöt, keneltä on tullut viestejä ja jos siellä on uusia viestejä, käyttäjän kohdalla on numero, kuinka monta uutta viestiä häneltä on tullut.

Viestien näkymä

Viestien lähettäminen

Opiskelija voi lähettää yksityisen viestin valitsemalla (navigaatio-lohko) osallistujista toisen opiskelijan tai opettajan profiilin ja valitsemalla sieltä Viesti. Viestin kirjoitusruutu tulee näkymän oikeaan reunaan alas (toimii vähän samaan tapaan kuin chat, mutta viestit tallentuvat Moodlen viesteihin).

Alla olevassa kuvassa näkyy yksittäisen henkilön välinen keskustelu ja siellä olevat viestit ja tässä voi vastata hänelle. Tällä hetkellä Chat (Digicapuksen tukipalveluiden chat) peittää osan viesti-ikkunan tekstialueesta. Tekstin voi liittää tähän myös toisesta sovelluksesta / ikkunasta. Viestin lähetys tapahtuu klikkaamalla lennokin kuvaketta kirjoituslaatikon vieressä.

Keskustelu ja viestin vastaaminen

Opettaja voi lähettää kurssialueelta viesti-toiminnolla osallistuja-näkymässä voi lähettää yksityisiä viestejä yhdelle tai useammalle henkilölle kerrallaan.

MoodleDocs-ohje viestien vastaanottamisesta (samalla sivulla myös muu yksityisiin viesteihin liittyvä): Viestien vastaanottaminen