Hur ändrar jag färg på texten i DC-Moodle

Moodle Atto HTML-editor har inga alternativ att ändra textens font eller färg men har andra bra funktioner vilket gör den till standard editor, bl.a. automatisk sparning, möjlighet för ljud- eller videoinspelningar (max 2 minuter), etc..

Bilden visar Atto-editors olika funktionsikoner

Om du vill använda olika färger på texten i din Moodle kurs, kan du ändra din "editor" genom att välja "mina inställningar":

Klicka på din användarikon uppe i högra hörnet och välj Preferenser.

Bilden visar åtgärdsmenyns alternativ där preferenser alternativet är understräckat

Under användarkonto välj "textredigerare":

Bilden visar alternativen under användarkonto med valet textredigerare understräckat

Välj textredigeraren: TinyMCE HTML redigeraren och "spara ändringar"

Bilden visar TinyMCE HTML editor som vald text editor

Nu har du valt TinyMCE HTML redigeraren.

Bilden visar de olika alternativen som editorn har.

Genom att klicka på den första knappen öppnar du verktygsmenyn och knappen för att ändra färg, storlek och font på texten blir synlig.
Välj först texten som du vill ändra och sedan väljer du färg och/eller font och/eller storlek.

Du kan ändra tillbaka till den ursprungliga redigeraren (Atto) på samma sätt.