Anmäl till en kurs

Antingen så kan läraren för kursen anmäla dig till kursen (1) eller informera dig att anmäla dig själv (2) (i detta fall så kommer du kanske att få en kursnyckel av läraren).
Du behöver anmäla dig till kursen endast en gång, i fortsättningen så hittar du dina kurser vid ”Mina kurser” på Mitt Moodle-panelen eller till vid vänstra navigationsdelen.
I vissa kurser så kan du anmäla dig som gäst (3). Som gäst kan du se kursen och materialet men du är inte registrerad vid kursen och kan inte delta i aktiviteter.

1. Kursläraren har anmält dig till kursen
Ifall du har blivit anmäld till en kurs så hittar du kursen vid Mitt Moodle under Mina kurser.

Kursen kan vara bland pågående, kommande eller tidigare kurser (du kan själv välja ifall kursen är en favorit eller dold kurs med kurskortet).

Ifall kursen är pågående så hittar du den också till vänster under Mina kurser.

2. Anmäl dig själv
Ifall du anmäler dig själv på kursen så har du antingen fått kursens namn eller en URL adress till kursen och ofta också en kursnyckel.
Ifall du har en URL adress så blir du skickad till kursanmälningssidan.
Ifall du har kursnamnet, gå till framsidan och leta efter kursnamnet genom att skriva in namnet i sökfältet och tryck på förstorningsglaset.

Du kommer att få upp en lista med alla kurser som passar med dina sökord. Välj den korrekta kursen på basis av beskrivningen och lärarens namn och klicka på kursnamnet.

När du trycker på kursen kommer du att komma till en registreringssida. Ifall en kursnyckel behövs skriv in den och tryck på "Koppla mig".

Efter detta öppnas kursens framsida.

Ifall det inte behövs en kursnyckel så är det bara att trycka på den blåa knappen för att anmäla sig till kursen.

3. Ansluta sig som gäst

Du kan anmäla dig till en kurs som en gäst med eller utan kursnyckel. Du får kursnyckel från läraren.

Utan nyckel

I slutet på kursnamnet så kan du se ifall en kurs tillåter gäster, öppet lås betyder att du kan se kursen som en gäst.

Gästinloggning med nyckel

Skriv in kursnyckeln och tryck på registreringsknappen. Du kommer att komma in på kurssidan och kan läsa kursen.