Planera en virtuell lärmiljö

Den största flexibiliteten i genomförandet av studier uppnås när inlärningsmiljön är helt online och möjliggör att studera när som helst.

 

Läroplattformen (t.ex. Moodle) är hemmabasen för studierna, och du kan också behöva ett webbaserat mötesverktyg (t.ex. Zoom, Webex) för interaktioner i realtid. Tänk på vad du behöver granska som lärare och vad kan kvarstå i samspelet mellan eleverna? Eleverna kan uppmuntras att välja sina egna verktyg, t.ex. i sociala medier så länge den slutliga produktionen presenteras på en gemensam inlärningsplattform och kan utvärderas av kamrater eller av läraren. Videor, e-böcker, webbkonferenser etc. som finns på olika servrar måste kopplas till lärandemiljön så att elever enkelt kan hitta allt från ett ställe.

 

Tänk på vilka typer av forum och verktyg som används för att interagera, hur man kan förmedla innehåll och var man ska göra inlämningsuppgifter? De grundläggande verktygen och innehållet som är gemensamma för alla måste beslutas i förväg så att eleverna vet vad som förväntas av dem och hur de ska arbeta.

 

Studenter brukar gärna använda sina egna favoriter till exempel i ömsesidig kommunikation, det är därför viktigt att påminna om att resultaten måste laddas upp till den officiella inlärningsplattformen för utvärdering.

 

Speciellt när man skapar en helt ny onlinekurs är pilotering viktig. Om det inte finns tid för den faktiska piloteringen, kan läraren be sin kollega att gå igenom materialet. Bedömning / granskning av kursens tekniska och pedagogiska lösningar stöds också av lärarsupportpersonalen.

Auttoiko tämä vastaus? Kyllä Ei

Pahoittelut että emme voineet olla avuksi. Auta meitä parantamaan tätä artikkelia palautteellasi.